VILÁGOK REGGELIJE III. Spanyol reggeli
Ami az angoloknak a kenyérpuding vagy a franciáknak a francia pirítós, az a spanyoloknak a torrijas. Van, ahol fahéjas tejben, máshol édes fehérborban vagy mézes szirupban áztatva készítik, de egy biztos: az édesség egy spanyol család húsvéti asztaláról sem hiányozhat.
Világok reggelije, a Máltai Általános Iskola és a Tarnabod 2.0, a Jövőgyár / Côte de Zűr koprodukciójában egy képzeletbeli gasztronómiai utazás valóságos reggelikkel a Közösségi Kávézó-ban. A programban egy-egy ország kultúrájával, gasztronómiával ismerkedtek a gyerekek az országra jellemző reggeli elkészítése és elfogyasztása közben.
A mai havas reggelen a hatodikosok kaptak lehetőséget, hogy megismerjék egy másik kultúra fontos elemét, az étkezési szokásokat, az ételeket, alapanyagokat. Az reggelit egy rövid ismertető előzte meg, ahol Spanyolországról hallgattunk pár érdekes információt. Ezt követte a lakoma. Ettünk tapast, Tortilla de Patatas-t, aszalt paradicsomot, caprit, olivát, rengeteg sajtfélét, avokádót, serrano sonkát, garnélát, kaviárt, különféle krémeket, édes bundáskenyeret (torrijas). A legnagyobb sikere a gyerekeknél a spanyol fánknak, a churrosnak volt, amit forró csokikrémbe mártogatva fogyasztottak. Facebook fénykép
Dátum: 2022-01-29

